- Startpagina - Links en nieuws - Contact

Over mij

Lang gelden was ik werkzaam in de autoindustrie. Learning on the job heette toen Leerlingwezen. Dit betekende dat je leerde door te doen, "domme" fouten te maken en vooral van die fouten leren. Wat toen al duidelijk was was dat je niet alles kunt weten en dat je met anderen moet samenwerken.

Omdat ik niet zo hou van vieze handen :) ben ik teruggegaan naar school en heb ik werktuigbouwkunde gestudeerd.

Computers waren nog de grote onbekende. En smartphones kende nog niemand. Het was de tijd dat de Commodore 64 kwam net als de roemruchte Sinclair ZX80. Lang geleden dus.

Pas een paar jaar geleden ontdekte ik dat samenwerking in de softwareontwikkeling ontdekt werd uitgebreider, duidelijker en geformaliseerd. Waren wij, automatiseerders, eerst nog de goden die alles wisten en vooral veel "papier maakten", zo gingen we nu naar de rol van de gebruiker ondersteuner en vooral samenwerker met de gebruiker. We gingen Waarde realiseren en toevoegen in plaats van Software maken.

De stap naar Scrum werd gemaakt om het Agile werken optimaal te ondersteunen. Dit is geen vooropgesteld plan met strakke studies en zonder superstrakke regels maar in een framework. De basis uitgangspunten zijn te vinden in het Agile manifesto Agile Manifesto & 12 principles

_____________________________________________________Download het ScrumMaaS concept
ScrumMaaS is enthousiast over One.com